Training Scrum Master

Hoe organiseer je al die Scrum meetings? Hoe krijg overtuig je het management van jouw bedrijf om meer Agile te gaan werken? Zomaar wat vragen die jij als Scrum Master in het MKB hebt. Vragen waar je eigenlijk ook het antwoord niet op weet, maar waar wel van jou een oplossing verwacht wordt. Dan is deze training Scrum Master waar jij naar op zoek bent!

Investering

€ 349,-
(all in, excl. BTW)

Duur training

1 dag
(9.00 – 17.00)

Het Scrum Proces

Scrum Master in het MKB is niet makkelijk

“Scrum is eenvoudig te begrijpen, maar moeilijk om toe te passen.” Als Scrum Master in het MKB heb je dat gemerkt inderdaad. Je hebt de Scrum Guide van voor naar achter doorgelezen en probeert toe te passen wat je daar gelezen hebt. Maar het valt nog niet mee. Er staat precies beschreven wat er van je veracht wordt, maar hoe je dat doet, daar staat niets over in die Scrum Guide! Gelukkig heb je de Training Scrum Master van De Organisatie Veranderaars gevonden!

Wat heb je aan deze training?

Deze training gaat voorbij aan de theorie. In deze training gaan we kijken naar de praktijk. Je leert kijken als een Scrum Master. Naar jezelf, je team en het bedrijf waar je werkt. Ook ga je aan de slag met het opzetten van een goede retrospective, leer je de juist coaching vragen stellen en leer je hoe je anderen overtuigd van Scrum en Agile werken.

Is deze Scrum Master training geschikt voor mij?

Als je helemaal hier uit bent gekomen, is deze training waarschijnlijk heel geschikt voor jou! Je bent werkzaam in het MKB en bent daar als Scrum Master aan de slag gegaan of gaat dat binnenkort doen. Je weet wat de basis van Scrum maar die rol van Scrum Master is helemaal nieuw voor je. Je kijkt uit om je rol goed te vervullen maar bent gelijkertijd ook onzeker over hoe je dat goed doet. Als je jezelf hierin herkent, dan is deze training zeker geschikt voor je!

Welke resultaten mag ik verwachten?

Natuurlijk vraag jij je af wat met welke resultaten jij ‘s avond naar huis zult gaan. Logisch want jouw tijd is al zo beperkt door die nieuwe rol. Aan het einde van de dag zul je in staat zijn om een waardevolle retrospective te houden volgens het beproefde 4 stappen model. Je zult Scrum uit kunnen leggen aan iedereen binnen je bedrijf en kunnen overtuigen waarom de verschillende Scrum meetings van belang zijn. Kortweg: je zult alle kennis in huis hebben om als Scrum Master je rol binnen jouw bedrijf en team te vervullen.

Hoe ziet het Scrum Master programma eruit?

Die 4e waarde uit het Agile Manifesto vinden wij erg belangrijk:
“Inspelen op verandering boven het volgen van een plan”

Je mag van ons dus verwachten dat wij ons programma, waar nodig, aanpassen om de waarde zo groot mogelijk te maken voor jou als deelnemer. Omdat wij ook weten dat structuur erg belangrijk is, hebben we natuurlijk wel een programma opgezet als leidraad voor deze Scrum Master training.

De ochtend

09:00 – 09:30Inloop en netwerken
09:30 – 09:45Kennis maken: wie is wie?
09:45 – 10:30Wat komt er bij jouw rol kijken?
10:30 – 10:45Tijd voor koffie
10:45 – 12:00Verandering, hoe doe je dat?

De middag

13:00 – 15:00De verschillende houdingen
15:00 – 15:15Tijd voor thee
15:15 – 16:30Casus carrousel
16:30 – 17:00Q&A en afronding

Dit wordt ons best vaak gevraagd

Vaak kun je op een training inschrijven en hoor je een paar dagen voordat de training begint dat deze wordt afgelast. Er zijn te weinig deelnemers. Hier hebben wij een ontzettende hekel aan. Daarom plannen wij een training in op het moment dat we zeker weten dat er voldoende deelnemers zijn.

Omdat we de datum niet vooraf vastleggen, betaal je pas op het moment dat de training van start gaat. We nemen contact met je op om de datum af te spreken. Kun jij dan ook, pas dan sturen we de factuur.

Wij zijn geen officieel Scrum.org trainingsbureau. Dat betekent natuurlijk niet onze trainingen je niet helpen in de voorbereidingen! Na onze training kun je zelf - online - het Scrum.org examen aanvragen en je certificaat halen. Dit zit echter niet bij de training inbegrepen.

De training wordt centraal in Nederland gegeven, in Hilversum om precies te zijn. Mocht je echter met je een grotere groep deelnemers bij jouw bedrijf de training willen volgen, dan kan dat uiteraard ook gewoon. Laat dat gewoon even weten, dan maken wij een passend aanbod voor je.

Yep, veel trainingen bestaan uit slideshows bekijken en veel luisteren. Wij geloven meer in leren door doen. Eigenlijk doen we maar een theorie sessie van een klein uurtje, de rest gaat vooral om ervaren. En om daar heel eerlijk over te zijn: zorg dat je ervoor open staat om echt buiten je comfort zone te gaan. Hoe verder je daarin gaat, hoe meer je van de training opsteekt!

Aanmelding wachtlijst training Scrum Master

Vul het formulier op deze pagina in om je aan te melden voor de wachtlijst van de training ‘Scrum Master’. Zodra we voldoende deelnemers hebben nemen we contact met je op om de training definitief in te plannen.

Onze trainingen worden zowel als open training gegeven als via inCompany. Neem contact met ons op via trainingen@deorganisatieveranderaars.nl voor meer informatie.

Ik wil erbij zijn!