De Organisatie Veranderaars

Over ons

De Organisatie Veranderaars

Wij zijn

De Organisatie Veranderaars

Veel Management Teams lopen vast met hun bedrijfstransformaties. De Organisatie Veranderaars helpen deze Management Teams om hun organisatie wendbaar en veerkrachtig te maken, zodat deze sneller in kunnen spelen op verandering, wat resulteert in een toekomstbestendige organisatie.

Waarom zou je

voor ons kiezen?

Wanneer je kiest voor De Organisatie Veranderaars kies je eigenlijk voor jezelf. Wij zijn slechts jouw gids naar een wendbare en veerkrachtige organisatie. Wij voeren niet de verandering uit, wij begeleiden jou zodat jij de verandering zelf uit kunt voeren.

Als manager sta jij aan het roer. Een plek die je niet graag afgeeft. Dat begrijpen wij. Daarom nemen wij jouw plek ook niet in, maar zijn we jou gids die je helpt sturen. Met aanwijzingen, tips, advies en af en toe een coachende spiegel.

Wanneer je kiest voor De Organisatie Veranderaars als verander partner, kies je voor “leiden naar principes”. Wij geloven niet zo in tools die de problemen oplossen. Wij geloven in het streven naar een wendbare en veerkrachtige organisatie. De tools volgen van daaruit vanzelf.

Principes

waar we voor staan

Consent

Om gelijkwaardigheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheid te bevorderen worden besluiten genomen op basis van consent, in de verantwoordelijke kring.

Kringen

Kringen bestaan uit mensen die samenwerken. Om deze samenwerking optimaal en wendbaar mogelijk te maken, zijn deze kringen vrij in de beslissingen binnen hun aandachtsgebied.

Dubbele links

Om informatie zo vrij mogelijk door de organisatie te laten stromen, worden kringen onderling verbonden door dubbele links. Twee weten immers meer dan één!

Rollen en verkiezingen

De leden van een kring besluiten samen wie welke rol binnen de kring heeft. Verkiezingen op basis van consent zorgen ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van wordt.

Onze visie

Een wereld van wendbare, veerkrachtige organisaties die op een duurzame manier met elkaar samenwerken.

Onze missie

Organisaties laten werken op een manier waarbij gelijkwaardigheid, samen beslissingen nemen en duurzaamheid voorop staan. We doen dit door kennis te delen en organisaties te ondersteunen bij de implementatie en uitvoering van deze nieuwe manier van werken.

Onze doelen

  1. Verspreiden van kennis over organiseren op een gelijkwaardige, duurzame wijze.
  2. MT's helpen met ondersteuning van hun transformatie naar wendbaarheid, veerkracht en duurzaamheid.
  3. Ondersteunen van consultants door kennis en ervaring te delen, trainingen en workshops te organiseren.

Samen

voor meer impact

Als De Organisatie Veranderaars zijn wij bewust dat we niet alles zelf kunnen. Daarom werken we graag samen met strategische partners. Zo werken we samen met Trees For All om onze impact op het klimaat te verkleinen en werken we samen met Peerdom als het gaat om organisatie software.

Daarnaast werken we samen met een netwerk van zelfstandig professionals. Mensen die gespecialiseerd zijn in een onderwerp en opdrachtgevers daardoor het beste kunnen adviseren. Uiteraard geldt: hoe groter ons netwerk, hoe meer impact we kunnen maken. Lijkt het jou wat om aan te sluiten bij De Organisatie Veranderaars? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

Over

de eigenaar

Drijvende kracht achter De Organisatie Veranderaars is Bob Kosse (1981). Met meer dan 10 jaar aan ervaring als veranderaar binnen organisaties, een open blik en de nodige certificering, helpt Bob organisaties te ontwikkelen tot wendbare en veerkrachtige organisaties.

De Organisatie Veranderaars is echter meer dan Bob. De Organisatie Veranderaars is een netwerk van specialisten met een achtergrond in verschillende gebieden van wendbaar en veerkrachtig organiseren. Op die manier weten we samen altijd de juiste oplossing te vinden voor jouw organisatie uitdagingen!

Ons logo is

meer dan een plaatje

Een logo voor een bedrijf bedenken is een hele uitdaging. Zeker wanneer je wilt dat het logo ook symbool staat voor het bedrijf zelf. We zijn hier dan ook niet over een nacht ijs gegaan en hebben betekenis gezocht voordat we het logo tot leven lieten komen.

Ons logo symboliseert het kantelen van de piramide structuur die veel traditionele organisaties hebben. Door het kantelen ontstaat ruimte voor verandering en het laat zien hoe we kijken naar bestaande organisaties.

De verschillende driehoeken symboliseren verschillende organisaties die, los van elkaar, samenwerken aan het realiseren van meer impact vanuit hun eigen expertise. Ze staan los van elkaar, maar dicht genoeg bij elkaar om elkaars krachten te benutten.

  • De kleuren staan symbool voor de verschillende fases waarin organisaties zitten.
    Blauw staat voor de traditionele hiërarchische structuur. Het geeft zekerheid en een solide basis.
  • Oranje staat voor transformatie en de creativiteit die daarbij hoort. Daarnaast benadrukt oranje het succes en stimulatie om te groeien.
  • Groen staat voor de nieuwe wendbare, veerkrachtige en duurzame organisatie. Groen is de kleur van nieuw leven, nieuwe inzichten. Jong, fris en innovatief.