De Organisatie Veranderaars

Binnenkort beschikbaar

SOPHIA, De Wijsheid van Wendbare Organisaties

Dit boek bestaat uit 2 delen. In het eerste deel lees je het verhaal van Kees-Joris die met zijn bedrijf de transitie naar wendbaarheid aangaat. Het tweede deel is praktisch en vertelt je precies hoe ook jij je bedrijf wendbaar kunt maken.

In dit boek ontdek je:

Alle stappen die Kees-Joris, Johanna en het team van IceBerg Solutions hebben doorlopen om een wendbare en veerkrachtige organisatie te krijgen.

Strategy

Hoe een heldere visie, missie, ambitie en doelen leiden tot een heldere strategie. En hoe je die beschrijft.

Organize

Hoe je jouw organisatie zo vormgeeft dat deze in staat is de strategie te volgen en de visie te realiseren.

Process

Hoe je processen inricht die zorgen voor effectief werken en wendbaar genoeg zijn om verandering te omarmen.

Human Capital

Hoe je zorgt voor een cultuur van samenwerken, leren en resultaten boeken.

Inspect

Hoe je regelmatig bekijkt of je nog op de juiste weg bent met de juiste middelen.

Adapt

Hoe je ervoor zorgt dat de organisatie nieuwe situaties omarmt en hier kansen van maakt.

Het boek

voor organisaties van de toekomst

Veel organisaties lopen vast op hun Agile transformatie. Vaak zijn hiervoor dezelfde problemen aan te wijzen. Gebrek aan strategie, organisatie, processen, mensgerichtheid, inspectie of aanpassing zijn vaak de hoofdoorzaken. In dit boek SOPHIA De Wijsheid van Wendbare Organisaties duiken we, aan de hand van het verhaal van Kees-Joris, in de SOPHIA methode.

Dit boek geeft je inspiratie, inzicht en handvatten om wendbaar werken ook in jouw organisatie, of die van je klanten, te implementeren.

Wat anderen zeggen over

SOPHIA, de wijsheid van wendbare organisaties

<strong>Jef Cumps</strong>, Auteur van Sociocratie 3.0, De businessnovelle die het beste uit mens en organisatie haalt

Handig en effectief kader

Jef Cumps, Auteur van Sociocratie 3.0, De businessnovelle die het beste uit mens en organisatie haalt

De wereld heeft nood aan organisaties die vanuit wendbare structuren, zelfsturende teams en het persoonlijk leiderschap van alle medewerkers een positieve, maatschappelijke ambitie realiseren. SOPHIA reikt hiervoor een handig en effectief kader aan waarmee iedereen aan de slag kan.

<strong>Maarten Dalmijn</strong>, Auteur van Driving Value with Sprint Goals

Leest als een trein

Maarten Dalmijn, Auteur van Driving Value with Sprint Goals

Veel boeken over wendbaarheid zijn gefixeerd op het proces - hoe het werk te doen - vaak zonder de beloofde verbetering in wendbaarheid. Bob's boek leest als een trein en verlegt de aandacht juist naar de manier van denken achter het proces. De vele verhalen vormen een prachtige verbinding tussen de theorie en de praktijk van wendbaarheid zonder vertragende en rechtlijnige regels voor te kauwen.

Over de Auteur

Bob Kosse

Bob Kosse (1981) is expert op het gebied van wendbaar en veerkrachtig organiseren. Inmiddels heeft hij ruim tien jaar ervaring bij verschillende verandertrajecten.

“Mijn missie is organisaties laten werken op een manier waarbij gelijkwaardigheid, samen beslissingen nemen en duurzaamheid voorop staan. Dit doe ik door kennis te delen en organisaties te ondersteunen bij de implementatie en uitvoering van deze nieuwe manier van werken.”

In zijn vrije tijd is Bob het liefst bij zijn gezin, in de sportschool of op de mountainbike te vinden. Ondanks een gehoorbeperking geniet hij ook van verschillende genres muziek en speelt hij zelf gitaar.

Ontdek het boek

Het boek bestellen?

Nog heel even geduld. We zijn druk bezig de laatste hand aan het boek te leggen om jou de beste ervaring te geven.

Via het formulier hieronder kun je al wel de eerste 2 hoofdstukken van dit boek downloaden. Daarna zullen we je wekelijks tips en tops sturen waarmee je zelf aan de slag kunt. Uiteraard krijg je dan meteen een seintje wanneer het boek te koop is!