Zo bouw je succesvolle teams, jouw rol als Scrum Master

Hoe organiseer je al die Scrum meetings? Hoe overtuig je het management van jouw bedrijf om meer Agile te gaan werken? Zomaar wat vragen waar deze training antwoord op geeft.

Over deze training

Scrum Master in het MKB is niet makkelijk

“Scrum is eenvoudig te begrijpen, maar moeilijk om toe te passen.” Als Scrum Master in het MKB heb je dat gemerkt inderdaad. Je hebt de Scrum Guide van voor naar achter doorgelezen en probeert toe te passen wat je daar gelezen hebt. Maar het valt nog niet mee. Er staat precies beschreven wat er van je veracht wordt, maar hoe je dat doet, daar staat niets over in die Scrum Guide! Gelukkig heb je de Training Scrum Master van De Organisatie Veranderaars gevonden!

Wat je leert

Deze training gaat voorbij aan de theorie. In deze training duiken we diep de praktijk in. Je leert kijken als een Scrum Master. Naar jezelf, je team en het bedrijf waar je werkt. Ook ga je aan de slag met het opzetten van een goede retrospective, leer je de juist coaching vragen stellen en leer je hoe je anderen overtuigd van Scrum en Agile werken.

Praktische informatie

Dit is een incompany training waarbij we met jouw hele team aan de slag gaan. Dat kunnen we uiteraard bij jou op kantoor doen. Maar de ervaring leert dat de meest resultaten gehaald worden op een externe locatie zonder afleiding van het dagelijkse werk.

  • Duur van de training: 1 dag
  • Groepsgrootte: 6 tot 12 personen
  • Locatie: bij jou op kantoor of in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Veenendaal of Zwolle
  • Prijs: € 1.200,- + € 85,- per deelnemer arrangementskosten externe locatie

Voor wie is deze training?

Is deze Scrum Master training geschikt voor mij?

Als je helemaal hier uit bent gekomen, is deze training waarschijnlijk heel geschikt voor jou! Je bent werkzaam in het MKB en bent daar als Scrum Master aan de slag gegaan of gaat dat binnenkort doen. Je weet wat de basis van Scrum, maar die rol van Scrum Master is helemaal nieuw voor je. Je kijkt uit om je rol goed te vervullen, maar bent gelijkertijd ook onzeker over hoe je dat goed doet. Als je jezelf hierin herkent, dan is deze training zeker geschikt voor je!

En de resultaten?

Welke resultaten mag ik verwachten?

Natuurlijk vraag jij je af wat met welke resultaten jij ‘s avond naar huis zult gaan. Logisch want jouw tijd is al zo beperkt door die nieuwe rol. Aan het einde van de dag zul je in staat zijn om een waardevolle retrospective te houden volgens het beproefde 4 stappen model. Je zult Scrum uit kunnen leggen aan iedereen binnen je bedrijf en kunnen overtuigen waarom de verschillende Scrum meetings van belang zijn. Kortweg: je zult alle kennis in huis hebben om als Scrum Master je rol binnen jouw bedrijf en team te vervullen.

Een sterke theoretische basis met diepgang in de praktijk

Ochtend

In de ochtend gaan we aan de slag met de rol van Scrum Master. Wat houdt die rol in? Welke houdingen moet een Scrum Master aan kunnen nemen en hoe werkt dat eigenlijk, verandering in een organisatie?

Middag

In de middag gaan we kijken naar de Scrum Master als coach. Je krijgt handvatten om je teamleden en organisatie mee te nemen in het werken volgen Scrum. We sluiten af met de casussen die jullie zelf hebben voorbereid. Op die manier kun je de volgende dag direct in de praktijk brengen wat je hebt geleerd.

Waarom kiezen voor ons?

Waarom een Scrum Master training van De Organisatie Veranderaars?

Bij De Organisatie Veranderaars draait alles om jouw persoonlijke en professionele groei. We begrijpen dat de rol van Scrum Master unieke uitdagingen met zich meebrengt. Daarom passen wij onze training 'Scrum Master' specifiek aan op jouw situatie en behoeften. In een ontspannen en veilige leeromgeving krijg jij de ruimte om jezelf te zijn en jouw vaardigheden als Scrum Master te ontwikkelen. Onze trainingen bevatten altijd spelelementen, waardoor de lesstof niet alleen beter blijft hangen, maar ook direct toepasbaar is in jouw dagelijkse praktijk. Zo ben je verzekerd van resultaat op de lange termijn en groei je uit tot een effectieve en inspirerende Scrum Master.

Meer informatie?

Meer informatie over deze training? Vul dan het formulier hieronder in, we nemen binnen 48 uur contact met je op.