Maak van je project een product, jouw rol als Product Owner

Ineens gaat het niet meer over projecten maar over producten. Hoe ga je daar als Product Owner in het MKB mee om? Er komt een enorme hoeveelheid onzekerheid op je af. Leer omgaan met deze onzekerheden door deze training.

Over deze training

Product Owner in een MKB-bedrijf

Ga er maar aan staan! De rol van Product Owner vervullen in een MKB-bedrijf. Een rol die sowieso al veeleisend is. Jouw team vraagt veel van je. Je bent ze dagelijks aan het uitleggen wat de klant precies wil. Dan zijn er ook nog die klanten die aan je trekken. Ze willen weten wat de status is, of je nog op schema loopt en wanneer ze kunnen testen. En dan heb je nog te maken met dat management dat maar blijft vragen om een forecast voor het project. Waar moet je beginnen? 

Wat je leert

Je wilt in jouw rol als Product Owner natuurlijk maximale waarde leveren aan je klanten. Je hebt misschien wel nieuwe software gekregen om je backlog in bij te houden, maar dat opstellen van User Stories blijft toch iets lastigs. Net als die prioritering. Wanneer je met je klanten spreekt, blijkt alles belangrijk te zijn. In deze training leer je hoe je omgaat met Stakeholders en hun belangen. Je ontdekt hoe je goede User Stories schrijft die door het team begrepen en opgepakt kunnen worden. Maar je leert vooral hoe je vanuit een product-bril naar je werk kunt kijken.

Praktische informatie

Dit is een incompany training waarbij we met jouw hele team aan de slag gaan. Dat kunnen we uiteraard bij jou op kantoor doen. Maar de ervaring leert dat de meest resultaten gehaald worden op een externe locatie zonder afleiding van het dagelijkse werk.

  • Duur van de training: 1 dag
  • Groepsgrootte: 6 tot 12 personen
  • Locatie: bij jou op kantoor of in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Veenendaal of Zwolle
  • Prijs: € 1.200,- + € 85,- per deelnemer arrangementskosten externe locatie

Voor wie is deze training?

Is deze training geschikt voor mij?

Je bent als Product Owner in het MKB werkzaam en loopt vaak tegen uitdagingen aan waar je geen antwoord op hebt. Hoe je jouw klanten bij de review betrekt of hoe je jouw team motiveert aan jouw product te werken bijvoorbeeld. Misschien moet je een nieuw product ontwerpen maar heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen. Dan is deze training zeker waar je naar op zoek bent!

En de resultaten?

Welke resultaten mag ik verwachten?

Als Product Owner weet jij alles van waarde natuurlijk. Dan is het logisch dat je wilt weten welke waarde je hier mag verwachten. Aan het einde van deze training weet je hoe je jouw backlog goed kunt prioriteren, kun je User Stories schrijven die door het team en door de klant begrepen worden en heb je handvatten gekregen om duidelijke afspraken met jouw stakeholders te maken. Je bent aan het einde van deze training in staat de maximale waarde uit jouw rol als Product Owner te halen!

Van 'ik weet het' naar 'ik kan het'

Ochtend

We beginnen de trainingsdag met het verschil tussen de traditionele projectmanager en de Product Owner. Je ontdekt hoe anders die rol is en hoe je die goed vervult. Daarnaast ga je leren hoe je User Stories beschrijft in plaats van een gedetailleerd project plan.

Middag

In de middag gaan we kijken naar alle verschillende belangen waar je als Product Owner mee te maken hebt. Hoe ga je daarmee om? Hoe stem je de verschillende belangen af en zorg je voor de meeste waarde? Uiteraard gaan we ook kijken naar de praktijksituatie en bespreken we de casus die jullie hebben meegebracht!

Waarom kies je voor ons?

Waarom een Product Owner training van De Organisatie Veranderaars?

Bij De Organisatie Veranderaars staan jouw ambities als Product Owner centraal. Wij begrijpen dat jouw rol cruciaal is voor het succes van je team en projecten. Daarom stemmen wij onze training 'Product Owner' af op jouw unieke uitdagingen en behoeften. In een ontspannen en veilige leeromgeving krijg jij de kans om jezelf te zijn en je vaardigheden te ontwikkelen. Onze trainingen bevatten altijd spelelementen, waardoor de lesstof beter blijft hangen en direct toepasbaar is in jouw dagelijkse werk. Zo garanderen we resultaat op de lange termijn en ondersteunen we jou in het effectief vervullen van jouw rol als Product Owner. Volg deze training Product Owner als je jouw skills naar het hoogste niveau wilt tillen!

Meer informatie?

Meer informatie over deze training? Vul dan het formulier hieronder in, we nemen binnen 48 uur contact met je op.