Training Next Level Veranderaar

Op papier ziet een verandering er vaak vrij eenvoudig uit. Heldere stappen die doorlopen moeten worden om ons doel te bereiken. De praktijk is echter vaak wat lastiger. Weerstand, onduidelijkheid, onzekerheid en vaak zelfs angst zorgen ervoor dat een verandering niet goed uit het stof komt. Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je ervoor dat jouw verandertraject wel een succes wordt? Dat is precies waar deze training over gaat!

Investering

€ 499,-
(all in, excl. BTW)

Duur training

1 dag
(9.00 – 17.00)

SOFIA: De route naar een wendbare, veerkrachtige en duurzame organisatie

SOFIA, beproefde route, verzekerd resultaat

De Organisatie Veranderaars heeft de SOFIA-methode ontwikkeld. Met deze methode helpen we organisatie wendbaar en veerkrachtig te organiseren. Tijdens deze training ga je kennismaken met de 5 stappen van SOFIA en hoe je die toepast om verandering duurzaam door te voeren.

Wat heb je aan deze training?

Deze training gaat voorbij aan de theorie. In deze training gaan we kijken naar de praktijk. Je leert kijken als een Veranderaar. Naar jezelf, je team en de organisatie waarvoor je werkt. Je leert om de theorie om te zetten naar de praktijk en je kennis te gebruiken om verandering in de organisatie blijvend te maken.

Is deze training geschikt voor mij?

Deze training is geschikt voor jou als je op zoek bant naar manieren om verandering echt duurzaam te maken. Je wilt voorbij gaan aan de theorie en hands-on aan de slag in jouw organisatie of bij jouw klanten. Verandering is natuurlijk niet alleen weggelegd voor mensen met ‘veranderaar’ op hun visitekaartje. Daarom is deze training zeer geschikt voor:

  • Scrum masters
  • Product Owners
  • Agile Coaches
  • Teamleiders
  • Projectmanagers
  • MT-leden
  • Lijnmanagers
  • Iedereen die meer wil weten over organisatie verandering

Welke resultaten mag ik verwachten?

Natuurlijk vraag je je af wat met welke resultaten jij ‘s avond naar huis zult gaan. Logisch want je tijd is al beperkt door die nieuwe rol. Tijdens de training geven we je daarom 2 belangrijke dingen mee naar huis:

De SOFIA roadmap
We behandelen de hele SOFIA roadmap zodat je precies de stappen weet die genomen moeten worden om de organisatie wendbaar te maken. Het geeft je ook inzicht in de plek waar je nu al met je organisatie staat. Als je al langer bezig bent wendbaar te worden, heb je misschien al wat stappen gezet.

Hands-on tools
Zoals aangegeven hebben we het niet zo op alleen die theoretische modellen. Die zijn handig, maar zorgen niet voor een wendbare en veerkrachtige organisatie. Wij geven je daarom hands-on tools mee waar je echt mee aan de slag kunt in je eigen organisatie!

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma is net zo wendbaar als je uiteindelijk met je organisatie wilt zijn. We hebben tot nu toe gezien dat, om wendbaar te kunnen zijn, er wel duidelijkheid moet zijn. Deze duidelijkheid bieden we door je een helder plan voor deze dag te geven.

De ochtend

09:00 – 09:30Inloop en netwerken
09:30 – 09:45Kennis maken: wie is wie?
09:45 – 10:30Strategy
10:30 – 10:45Tijd voor koffie
10:45 – 12:00Organize

De middag

13:00 – 15:00Flow
15:00 – 15:15Tijd voor thee
15:15 – 16:30Inspect & Adapt
16:30 – 17:00Q&A en afronding

Dit wordt ons best vaak gevraagd

Vaak kun je op een training inschrijven en hoor je een paar dagen voordat de training begint dat deze wordt afgelast. Er zijn te weinig deelnemers. Hier hebben wij een ontzettende hekel aan. Daarom plannen wij een training in op het moment dat we zeker weten dat er voldoende deelnemers zijn.

Omdat we de datum niet vooraf vastleggen, betaal je pas op het moment dat de training van start gaat. We nemen contact met je op om de datum af te spreken. Kun jij dan ook, pas dan sturen we de factuur.

Dit is de SOFIA basis training, na afloop krijg je een certificaat van deelname. Wil je als veranderaar echt aan de slag met SOFIA, dan is het mogelijk de 4 modules van de certificeringstraining te volgen.

We maken gebruiken van verschillende faciliteiten om trainingen te geven. Deze training wordt daarom door heel Nederland aangeboden.

Yep, veel trainingen bestaan uit slideshows bekijken en veel luisteren. Wij geloven meer in leren door doen. Eigenlijk doen we maar een theorie sessie van een klein uurtje, de rest gaat vooral om ervaren. En om daar heel eerlijk over te zijn: zorg dat je ervoor open staat om echt buiten je comfort zone te gaan. Hoe verder je daarin gaat, hoe meer je van de training opsteekt!

Aanmelding wachtlijst training Next Level Veranderaar

Vul het formulier op deze pagina in om je aan te melden voor de wachtlijst van de training ‘Next Level Veranderaar’. Zodra we voldoende deelnemers hebben nemen we contact met je op om de training definitief in te plannen.

Onze trainingen worden zowel als open training gegeven als via inCompany. Neem contact met ons op via trainingen@deorganisatieveranderaars.nl voor meer informatie.

Ik wil erbij zijn!