Veranderen met resultaat Next Level Veranderaar

Op papier ziet een verandering er vaak vrij eenvoudig uit. Heldere stappen die doorlopen moeten worden om ons doel te bereiken. De praktijk is echter vaak wat lastiger. Weerstand, onduidelijkheid, onzekerheid en vaak zelfs angst zorgen ervoor dat een verandering niet goed uit het stof komt. Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je ervoor dat jouw verandertraject wel een succes wordt? Dat is precies waar deze training over gaat!

Over deze training

SOPHIA, beproefde route, verzekerd resultaat

De Organisatie Veranderaars heeft SOPHIA ontwikkeld. Met deze methode helpen we organisatie wendbaar en veerkrachtig te organiseren. Tijdens deze training ga je kennismaken met de 6 onderdelen van SOPHIA en hoe je die toepast om verandering duurzaam door te voeren.

Wat je leert

Deze training gaat voorbij aan de theorie. In deze training gaan we kijken naar de praktijk. Je leert kijken als een veranderaar. Naar jezelf, je team en de organisatie waarvoor je werkt. Je leert om de theorie om te zetten naar de praktijk en je kennis te gebruiken om verandering in de organisatie blijvend te maken.

Praktische informatie

Dit is een incompany training waarbij we met jouw hele team aan de slag gaan. Dat kunnen we uiteraard bij jou op kantoor doen. Maar de ervaring leert dat de meest resultaten gehaald worden op een externe locatie zonder afleiding van het dagelijkse werk.

 • Duur van de training: 1 dag
 • Groepsgrootte: 6 tot 12 personen
 • Locatie: bij jou op kantoor of in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Veenendaal of Zwolle
 • Prijs: € 1.200,- + € 85,- per deelnemer arrangementskosten externe locatie

Voor wie is deze training?

Is deze training geschikt voor mij?

Deze training is geschikt voor jou als je op zoek bant naar manieren om verandering echt duurzaam te maken. Je wilt voorbij gaan aan de theorie en hands-on aan de slag in jouw organisatie of bij jouw klanten. Verandering is natuurlijk niet alleen weggelegd voor mensen met ‘veranderaar’ op hun visitekaartje. Daarom is deze training zeer geschikt voor:

 • Scrum masters
 • Product Owners
 • Agile Coaches
 • Teamleiders
 • Projectmanagers
 • MT-leden
 • Lijnmanagers
 • Iedereen die meer wil weten over organisatie verandering

En de resultaten?

Welke resultaten mag ik verwachten?

Natuurlijk vraag je je af wat met welke resultaten jij ‘s avond naar huis zult gaan. Logisch want je tijd is al beperkt door die nieuwe rol. Tijdens de training geven we je daarom 2 belangrijke dingen mee naar huis:

De SOPHIA tools
We behandelen alle SOPHIA tools zodat je precies de stappen weet die genomen moeten worden om de organisatie wendbaar te maken. Het geeft je ook inzicht in de plek waar je nu al met je organisatie staat. Als je al langer bezig bent wendbaar te worden, heb je misschien al wat stappen gezet.

Om je hier nog verder bij te ondersteunen ontvang je ook het boek SOPHIA, De wijsheid van wendbare organisaties.

Hands-on tools
Zoals aangegeven hebben we het niet zo op alleen die theoretische modellen. Die zijn handig, maar zorgen niet voor een wendbare en veerkrachtige organisatie. Wij geven je daarom hands-on tools mee waar je echt mee aan de slag kunt in je eigen organisatie!

Veranderen doe je samen met SOPHIA

Ochtend

We beginnen met een overzicht van de 6 onderdelen van SOPHIA. Daarna gaan we aan de slag met Strategy, Organize en Process. Uiteraard gaan we die direct proberen in te vullen voor onze eigen organisatie!

Middag

In de middag staan de onderwerpen Human Capital, Inspect en Adapt op het programma. Ook hier zullen we mee aan de slag gaan voor de eigen organisatie, waarbij we afsluiten met een korte retrospective om direct met de onderwerpen uit Inspect aan de slag te kunnen.

Waarom je kiest voor ons

Waarom een Next Level Veranderaar training van De Organisatie Veranderaars?

Bij De Organisatie Veranderaars staat jouw ontwikkeling als veranderaar centraal. Wij begrijpen dat je voor grote uitdagingen staat en willen jou helpen deze te overwinnen. Daarom is onze training 'Next Level Veranderaar' afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. In een ontspannen en veilige leeromgeving krijg jij de ruimte om jezelf te zijn en je persoonlijke leerdoelen te bereiken. Onze trainingen bevatten altijd spelelementen, waardoor de lesstof beter blijft hangen en direct toepasbaar is. Zo ben je verzekerd van resultaat op de lange termijn en bereid je jezelf voor op de volgende stap in jouw carrière als veranderaar.

Meer informatie?

Meer informatie over deze training? Vul dan het formulier hieronder in, we nemen binnen 48 uur contact met je op.