Training Dit is Scrum

Het MKB bedrijf waar jij werkt heeft besloten dat jullie wendbaar moeten worden. Daarom is er gekozen om met Scrum te gaan werken. Eerste uitdaging: jullie hebben eigenlijk geen idee wat Scrum eigenlijk is, laat staan dat jullie weten hoe je het toe moet passen! Wat goed dat je dan op deze pagina terecht bent gekomen!

Investering

€ 349,-
(all in, excl. BTW)

Duur training

1 dag
(9.00 – 17.00)

Het Scrum Proces

Zorg voor een goede basis

De Scrum Guide heb je natuurlijk al van voor naar achter doorgelezen. Je weet wat daarin staat, maar het toepassen ervan blijkt toch heel wat anders te zijn. Het is niet voor niets dat ze over Scrum zeggen: “Scrum is eenvoudig te begrijpen, maar moeilijk om toe te passen.” Maar ja, de schrijvers van die zin hebben dan ook niet de training Dit Is Scrum van  De Organisatie Veranderaars  gevolgd!

Wat heb je aan deze training?

De training dit is Scrum helpt je om het framework te begrijpen. Hierdoor ben je in staat om anderen uit te leggen wat er komt kijken wanneer je Scrum toepast. Misschien nog wel belangrijker: je kunt anderen ook uitleggen waarom bepaalde dingen gedaan worden binnen Scrum. Hierdoor ben je instaat het maximale uit deze mooie manier van werken te halen!

Is deze training geschikt voor mij?

Wanneer er binnen jouw bedrijf gekozen is om met Scrum te gaan werken en je merkt dat dit stroef verloopt, dan is deze training zeker een aanrader! Aan het einde van de training heb je handvatten die je binnen je eigen werk direct kunt inzetten om Scrum op de juiste manier toe te passen. Ook krijg je tools in handen om het framework op een goede manier uit te leggen aan je collega’s. Dit maakt je werk absoluut waardevoller en leuker!

 

Welke resultaten mag ik verwachten?

Fear enough! Een training volg je niet om een leuke dag te hebben, maar om er iets aan over te houden. Aan het einde van de training weet je hoe het Scrum Framework in elkaar zit. Je kent de verschillende rollen, evenementen en artefacten die bij Scrum horen. Ook kun je de waarden uitleggen en heb je ervaren hoe het is om een Transparantie-Inspect-Adapt cyclus te doorlopen.
Oja, natuurlijk heb je ook gewoon een leuke dag!

Hoe ziet het programma eruit?

Hoewel we natuurlijk een programma aanhouden voor de training, passen we de inhoud vaak aan de behoefte van de deelnemers aan. Het kan dus zomaar zijn dat we onderdelen wisselen of vervangen voor iets wat op dat moment meer waarde geeft. Je weet wel, waarde 4 uit het Agile Manifesto:
“Inspelen op verandering boven het volgen van een plan”

De ochtend

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken
09:30 – 09:45 Kennis maken: wie is wie?
09:45 – 10:30 Een introductie Scrum
10:30 – 10:45 Tijd voor koffie
10:45 – 12:00 Een eerste project opzetten

De middag

13:00 – 15:00 Aan het werk
15:00 – 15:15 Tijd voor thee
15:15 – 16:30 Zo gaat het al een stuk beter!
16:30 – 17:00 Q&A en afronding

Dit wordt ons best vaak gevraagd

Vaak kun je op een training inschrijven en hoor je een paar dagen voordat de training begint dat deze wordt afgelast. Er zijn te weinig deelnemers. Hier hebben wij een ontzettende hekel aan. Daarom plannen wij een training in op het moment dat we zeker weten dat er voldoende deelnemers zijn.

Omdat we de datum niet vooraf vastleggen, betaal je pas op het moment dat de training van start gaat. We nemen contact met je op om de datum af te spreken. Kun jij dan ook, pas dan sturen we de factuur.

Wij zijn geen officieel Scrum.org trainingsbureau. Dat betekent natuurlijk niet onze trainingen je niet helpen in de voorbereidingen! Na onze training kun je zelf - online - het Scrum.org examen aanvragen en je certificaat halen. Dit zit echter niet bij de training inbegrepen.

De training wordt centraal in Nederland gegeven, in Hilversum om precies te zijn. Mocht je echter met je een grotere groep deelnemers bij jouw bedrijf de training willen volgen, dan kan dat uiteraard ook gewoon. Laat dat gewoon even weten, dan maken wij een passend aanbod voor je.

Yep, veel trainingen bestaan uit slideshows bekijken en veel luisteren. Wij geloven meer in leren door doen. Eigenlijk doen we maar een theorie sessie van een klein uurtje, de rest gaat vooral om ervaren. En om daar heel eerlijk over te zijn: zorg dat je ervoor open staat om echt buiten je comfort zone te gaan. Hoe verder je daarin gaat, hoe meer je van de training opsteekt!

Aanmelding wachtlijst training Dit Is Scrum

Vul het formulier op deze pagina in om je aan te melden voor de wachtlijst van de training ‘Dit is Scrum’. Zodra we voldoende deelnemers hebben nemen we contact met je op om de training definitief in te plannen.

Onze trainingen worden zowel als open training gegeven als via inCompany. Neem contact met ons op via trainingen@deorganisatieveranderaars.nl voor meer informatie.

Ik wil erbij zijn!