De Organisatie Veranderaars

Samenwerken: Het Geheim achter het Succes van Ali Niknam en Bunq

Op 30 juni 2023 verscheen dit artikel over hoe je verschillende miljarden bedrijven hebt opgezet en nu vooral als ‘baas’ van Bunq werd beschreven.
Bob KosseEigenaar / Founder De Organisatie Veranderaars

3 min leestijd

10 maanden geleden

Strategy

Op 30 juni 2023 verscheen er een verhelderend artikel over Ali Niknam, de visionaire oprichter achter Bunq. Dit verhaal belicht hoe samenwerken centraal staat in zijn succes. Ondanks de nadruk op zijn leiderschapsstijl, toont het verhaal ook het belang van samenwerken binnen moderne organisaties. Dit roept de vraag op: hoe kunnen we samenwerken gebruiken om onze eigen bedrijven te transformeren?

 

Van Solo Naar Samenwerken

 

Het pad van Ali Niknam illustreert een evolutie van individuele prestaties naar het belang om samen te werken. Bunq, zijn recentste onderneming, is een toonbeeld van groei door samenwerking. Elk succesverhaal binnen het bedrijf benadrukt hoe samenwerken de sleutel is tot het overwinnen van uitdagingen in de competitieve bankensector.

 

De Kracht van Samen

 

Het fundament van Bunq’s succes ligt in de overtuiging dat samenwerken leidt tot betere resultaten. Door de verantwoordelijkheid te verdelen en ieders kwaliteiten te waarderen, creëert Niknam een omgeving waarin iedereen bijdraagt aan het gemeenschappelijke doel. Dit benadrukt het belang om samen te werken in het stimuleren van innovatie en flexibiliteit.

 

Intrinsieke Motivatie en Autonomie

 

Een sleutelelement van samenwerken bij Bunq is de nadruk op intrinsieke motivatie en autonomie. Medewerkers worden aangemoedigd om zelf initiatief te nemen en samen te werken aan oplossingen. Dit bevordert een gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid, essentieel voor succesvol samenwerken.

 

Zingeving

 

Door te focussen op gezamenlijke doelen en waarden, versterkt Bunq het gevoel van zingeving onder medewerkers. Werken met een duidelijk doel voor ogen verhoogt niet alleen de motivatie, maar ook de tevredenheid en loyaliteit. Dit toont aan hoe essentieel samenwerken is in het creëren van een positieve bedrijfscultuur.

Download de eerste 2 hoofdstukken

SOPHIA
De wijsheid van wendbare organisaties

Ontdek hoe je de aanpak van SOPHIA ook in jouw organisatie kunt doorvoeren om wendbaar en inclusief te organiseren. Download gratis de eerste 2 hoofdstukken van dit nieuwste boek.

DOWNLOAD DIRECT

 

Meesterschap

 

Bunq’s aanpak omvat ook het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en meesterschap. Door medewerkers de kans te geven om hun vaardigheden te verbeteren en samen te werken aan projecten, worden innovatie en creativiteit verhoogd. Dit illustreert het potentieel om persoonlijke- en teamgroei te bevorderen.

 

De Toekomst van Samenwerken bij Bunq

 

Hoewel de leiderschapsstijl van Ali Niknam soms voor controverse zorgt, is het duidelijk dat samenwerken de ruggengraat vormt van Bunq’s succes. Dit verhaal nodigt ons uit om na te denken over hoe we samenwerken kunnen bevorderen binnen onze eigen organisaties om soortgelijk succes te bereiken.

 

Het verhaal van Ali Niknam en Bunq benadrukt het cruciale belang van samenwerken in het bouwen van succesvolle, adaptieve bedrijven. Het toont aan dat door samen te werken, we niet alleen de productiviteit en creativiteit kunnen verhogen, maar ook een werkomgeving kunnen creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt. Laten we dit als inspiratie nemen om samenwerken te omarmen en onze bedrijven naar nieuwe hoogten te leiden.

Wat wil je weten?

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Vul het formulier hieronder in, we antwoorden binnen 48 uur.